Ål er dalførets mest folkerike kommune. Kulturlivet har alltid stått sterkt i bygda og den kommunale kulturskolen har en sentral plass i det lokale foreningslivet.
— Bilde fra Leveld kunstnartun

Hytteturismen har også lange tradisjoner i Ål. En fantastisk natur og et meget godt utbygget sti og løypenett frister stadig nye hytteturister.

 

 

 

 

Ski-ved-Reine_SVA2227.jpg

Lokale talenter og entusiaster har de senere år skapt et unikt miljø for sti og Down Hill sykling sommerstid og frikjøring på ski og brett vinterstid.

 

 

 

 

Iver_grab.jpg

"Hillbilly Huckfest" har blitt en etablert festival som hver år bringer noen av de beste syklistene i verden til bygda og har blitt en institusjon for nye generasjoner av friluftsentusiaster.

 

 

 

 

Sykkel_speilvendt.jpg

Ålhytta er en ikonisk designhytte med røtter tilbake til 1966. I forbindelse med en arkitektkonkurranse utlyst av Ål kommune, for å sørge for god byggeskikk i fjellheimen, leverte det da svært lovende arkitektfirmaet Lund og Slaatto bidraget som skulle utvikle seg til å bli Ålhytta. 

 

 

 

Annonse_Buhovd_svart_kvit_SVA8063.jpg

Med inspirasjon fra tradisjonell norsk byggeskikk og japansk rytmikk utviklet Lund & Slaatto en hytte så tidløs og så universell at den traff både de eldre hytteromantikerne og modernistene, og mange derimellom.

Se mer av Ålhytteinteriøret

 

 

Interior.jpg

Lund & Slaatto tilpasset utgangspunktet til et praktisk modulsystem og videreutviklet linjene til å bli den hytta vi i dag kjenner som Ålhytta.

Se flere Ålhytter

 

 

 

Aalhytte_Sorbolfjell_SVA4343.jpg